Naut (sirova leblebija) 400g
Tahini (pasta od susama) 2 kasike
Beli luk 1 cesanj
Limun 1 iscedjen
Maslinovo ulje
So
Kumin (crni kim)
Soda bikarbona
Naut, tahini i kumin mozete kupiti u prodavnicama zdrave hrane.
Naut poptopite u vodu i postite da odstoji preko noci. Zatim vodu prospite, nalijte novu i kuvajte dok se naut skroz ne raskuva (oko dva sata). Da bi naut skroz omeksao i dobro se samleo, u vodu u kojoj kuvate ubacite malo sode bikarbone.
U blender ubacite kuvani naut i sve sastojke osim maslinovog ulja i kumina.
Masa treba da bude kao gusta kasa, da polako curi kada sa posuda okrene naopacke. I da bude potpuno bez grudvica. Ukoliko vidite da je previse gusto, dodajte malo vode u kojoj se naut kuvao.
Sipajte u plitku posudu, prelijte maslinovim uljem i pospite kuminom.
Sluzite uz hleb od heljde.
No comments:
Post a Comment