Tuesday, December 17, 2013

Hleb od heljde bez glutena

Potrebni sastojci:

4 kasike heljdinog brasna
4 kasike kukuruznog brasna
1 kasika mlevenog lanenog semena
1 kasika mleka od princa u prahu
1 kasicica sode bikarbone
1 kasika ulja
1/2 solje kisele vode
malo soli
malo secera

Ukljucite rernu na 225 stepeni.
Pomesajte sve sastojke i dodajte mlake vode toliko da se sve sjedini ali da smesa ostane gusta (da ne curi, ali da lako moze da se razmaze po plehu).
Na dno pleha stavite papir za pecenje, a zatim kasikom razmazite smesu po papiru, da ne bude deblja od 1 cm.

S obirom na to da nema kvasca, ovaj hleb nece moci da naraste vec ce ostati ove debljine.

Mozete ga posuti susamom pre pecenja.

Kad ga ubacite u rernu, smanjite na 150 stepeni.

Pecite 10-15 minuta dok ne vidite da se odvaja od dna ili dok blago ne popuca na vrhu.

Sluzite uz razne slatke ili slane namaze. Prijatno!

No comments:

Post a Comment